Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Producenten onderscheiden Clint Eastwood

Shownieuws

The Producers Guild of America heeft Clint Eastwood beloond met Milestone Award voor zijn bijdrage aan de entertainmentindustrie.

Clint Eastwood is door The Producers Guild of America beloond met de hoogste onderscheiding: de Milestone Award. De 75-jarige acteur en regisseur krijgt de prijs voor zijn bijdrage aan de entertainmentindustrie. Eerdere winnaars van de 'mijlpaalprijs' zijn onder anderen Jeffrey Katzenberg, Warren Beatty en Steven Spielberg.

Op 22 januari neemt Eastwood de prijs in ontvangst tijdens de vijftiende editie van de Producers Guild of America Awards in Los Angeles. De show wordt gezien als opstapje naar de Oscars, die een maand later worden uitgereikt.

Eastwood begon zijn carrière als acteur in westerns. In de jaren '70 liet hij de rol van naamloze cowboy varen en speelde hij in 'Dirty Harry' een harde politieagent. De film was goed voor vier vervolgen. In 1992 won Eastwood twee Oscars voor het door hem geregisseerde 'Unforgiven'. Vorig jaar kreeg zijn 'Million dollar baby' de Oscar voor beste film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen