Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Shyamalan maakt films voor het grote doek

Shownieuws

'The sixth sense'-regisseur Shyamalan is tegen het snel uitbrengen van dvd's en vindt dat films langer in de bioscoop moeten blijven draaien.

Regisseur M. Night Shyamalan zegt dat zijn films bedoeld zijn voor op het grote doek en niet om thuis op dvd te kijken. "Als ik geen films kan maken voor in het theater dan hoeft het van mij niet meer", zegt hij in een interview met de Los Angeles Times. Shyamalan is tegen het snel uitbrengen van dvd's en vindt dat films langer in de bioscoop moeten blijven draaien.

Aanleiding voor het interview is het idee van enkele grote filmstudio's om films tegelijkertijd in de bioscoop als op dvd uit te brengen. "Dat is belachelijk", vindt de regisseur. "De magie van film is juist dat je met zijn allen in een zaal zit en elkaar kan vertellen wat je ervan vindt. Zo word je deel van een collectieve geest, dat hoort zo bij film."

Shyamalan, die verantwoordelijk is voor succesfilms als 'The sixth sense' en 'The village' zegt als geen ander te hebben geprofiteerd van dvd-verkopen. "Ik heb er een huis van gekocht, maar geef dat zonder moeite terug als deze regel maar wordt verhinderd". Hij benadrukt dat veel kleine bioscopen straks hun deuren moeten sluiten. "En daar doe je niemand een plezier mee."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen