Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Groepsverkrachting in ONM zorgt voor opschudding

Shownieuws

Een verkrachtingsscène uit de soapserie ONM van BNN zorgt voor opschudding bij kijkers. De scène wordt op het forum van de ONM-site door kijkers besproken.

Een verkrachtingsscène uit de soapserie ONM van BNN zorgt voor opschudding bij kijkers. In de uitzending van maandag was te zien hoe een groep jongens Esmee, gespeeld door Ilana Rooderkerk, proberen te verkrachten. De scène wordt op het forum van de ONM-site door kijkers besproken. "We krijgen ook mailtjes binnen van kijkers, die de beelden schokkend vinden", zegt woordvoerder Marion van Dam van BNN.

De omroep begrijpt de ophef, maar vindt dat scènes zoals deze nodig zijn om in te spelen op actuele kwesties in de Nederlandse maatschappij. De zender wil op deze manier een discussie op gang brengen bij jongeren, zegt BNN-voorzitter Laurens Dillrich. "BNN heeft al meteen bij de aankoop van ONM aangegeven de soap realistischer te willen maken en uitdrukkelijk in deze tijd te willen plaatsen, met aandacht voor thema's die belangrijk zijn voor jongeren."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen