Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gibsons fascinatie leidt tot film

Shownieuws

Mel Gibson zegt dat zijn fascinatie voor oude culturen de reden is voor het maken van zijn nieuwe film ‘Apocalypto’.

Mel Gibson zegt dat zijn fascinatie voor oude culturen de reden is voor het maken van zijn nieuwe film ‘Apocalypto’. “Het wordt een actieavonturenfilm van mythische proporties”, zegt de acteur vrijdag op de eerste persconferentie over het project in Mexico. De titel van de film heeft Gibson gekozen omdat hij de boodschap dat ‘iets nieuws pas kan beginnen als het oude wordt afgesloten’ wil overbrengen. Apocalyto is een Grieks woord voor ‘nieuw begin’.

De film speelt zo’n 600 jaar geleden vlak voor de Spaanse verovering van Mexico en Midden-Amerika in de zestiende eeuw. De acteurs in de film zijn niet alleen onbekend maar spreken ook een taal uit de Klassieke Oudheid die weinig mensen zullen verstaan. De opnames vinden voor het grootste deel plaats in de jungle van Mexico.

De 49-jarige Gibson speelt niet mee in zijn eigen project. “Je zal hooguit mijn vingernagel te zien krijgen”, grapt hij. “Als ik erin zou zitten zou ik alles verpesten".Gibson schreef wel zelf het script, zocht de locaties uit en neemt de regie voor zijn rekening. De voorbereidingen op de film gaan volgende maand van start.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen