Kies je favoriete radiostation

Dossiers

MTV Europe Music Awards naar Kopenhagen

Shownieuws

Denemarken is volgend jaar het gastland van de MTV Europe Music Awards (EMA's). Kopenhagen nam het op tegen Marseille en de IJslandse hoofdstad Reykjavik.

Denemarken is volgend jaar het gastland van de MTV Europe Music Awards (EMA's). Dat meldt de Deense krant Politiken donderdag. De hoofdstad Kopenhagen nam het op tegen de Franse havenstad Marseille en de IJslandse hoofdstad Reykjavik. De stad is nu verzekerd van de organisatie van de dertiende editie van de awardshow. Donderdag houdt MTV een persconferentie in de stad.

De EMA's worden elk jaar in een andere stad gehouden. Fans uit heel Europa kunnen stemmen op de genomineerde artiesten. De editie van dit jaar, die eerder deze maand plaatsvond in de Portugese hoofdstad Lissabon, was goed voor ongeveer één miljard kijkers. De Amerikaanse rockband Greenday was met de awards voor 'best rock' en 'best album' de grote winnaar van de show.

In 1997 was Nederland het gastland van het evenement. De show in Ahoy' Rotterdam werd gepresenteerd door Ronan Keating en stond in het teken van optredens van Bon Jovi, Björk en Blackstreet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen