Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dennis Quaid heeft ster in Hollywood

Shownieuws

Dennis Quaid heeft woensdag in Los Angeles een ster gekregen op de Hollywood Walk of Fame. De 51-jarige Quaid zit dit jaar dertig jaar in het vak.

Dennis Quaid heeft woensdag in Los Angeles een ster gekregen op de Hollywood Walk of Fame. De ceremonie werd bijgewoond door meer dan driehonderd vrienden en collega's van de acteur. De filmster grapte over zijn status als veteraan. "Ik kan me nog herinneren dat deze stad een bonenveld was. Ik ben hier al een jaar of 125 en ben ooit begonnen met Charlie Chaplin."

De 51-jarige Quaid zit dit jaar dertig jaar in het vak. Om zijn droom waar te maken, verhuisde de geboren Texaan op 20-jarige leeftijd naar Los Angeles. Zijn eerste rolletje had hij in 1978 in '30 September, 1955', een film over de dood van James Dean. Zijn doorbraak als hoofdrolspeler volgde in 1983 met zijn rol van astronaut in 'The right stuff'.

Verder was Quaid onder meer te zien in 'The rookie' en in 'Traffic'. Rond de kerstdagen komt een remake uit van 'Yours, mine and ours', waarin Quaid de hoofdrol speelt. In Nederland gaat de film in april draaien.

Quaid trouwde in 1991 met actrice Meg Ryan. Ze bleven tien jaar samen en hebben een zoon, Jack Henry.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen