Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schrijvers klagen uitgever 'The da Vinci code' aan

Shownieuws

Twee Britse schrijvers klagen de uitgever van 'The da Vinci code' aan. Ze vinden dat de schrijver Dan Brown ideeën heeft 'gestolen' uit hun non-fictieve boek.

Twee Britse schrijvers klagen de uitgever van 'The da Vinci code' aan. Michael Baigent en Richard Leigh zeggen dat de auteur van de bestseller, Dan Brown, ideeën heeft 'gestolen' uit hun non-fictieve boek 'The holy blood and the holy grail'. In het boek wordt de theorie dat Jezus en Maria Magdalena een kind hadden onderzocht. Een thema dat ook Brown aanhaalt.

Het is niet de eerste keer dat uitgever Random House om deze reden wordt aangeklaagd. Eerder claimde schrijver Lewis Perdue dat de thema's uit 'The Da Vinco code' overeenkomen van die uit zijn boek 'Daughter of god', uit 2000. De aanklacht waarin Lewis 150 miljoen dollar eiste, werd toen afgewezen. De rechter oordeelde toen dat het boek van Brown 'simpelweg een ander verhaal' is.

Van 'The da Vinci code' zijn wereldwijd zo'n 25 miljoen exemplaren verkocht. Een Hollywood-verfilming met Tom Hanks in de hoofdrol is in de maak. De zaak tegen de uitgever komt eind februari in Groot-Brittannië voor.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen