Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechtzaak R.Kelly waarschijnlijk door

Shownieuws

R.Kelly moet waarschijnlijk toch voorkomen. Een rechter besloot dat de argumenten die de zanger moeten vrijpleiten van kindermisbruik 'te vaag' zijn.

Het gerechtelijk onderzoek naar R&B-ster R.Kelly wordt toch voortgezet. Een Amerikaase rechter besloot vrijdag de drie jaar oude aanklacht tegen de zanger niet te laten vallen. In 2002 werd in het huis van Kelly een videoband aangetroffen waarop hij seks zou hebben met een vermoedelijk 14-jarig meisje. Kelly ontkent schuldig te zijn aan alle veertien beschuldigingen van kindermisbruik en kinderporno.

De rechter stelt dat de argumenten die Kelly moeten vrijpleiten 'te vaag' zijn. Met name de periode waarin het misbruik zou hebben plaatsgevonden, waaruit moet blijken hoe oud het meisje was tijdens de opname, vindt de rechter 'onduidelijk'.

R. Kelly, de R staat voor zijn voornaam Robert, won in 1997 drie Grammy Awards voor het gospelachtige lied 'I believe I can fly'. Hij is eveneens bekend van seksueel getinte nummers als 'Bump n' grind' en 'Ignition'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen