Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Televizier-winnaars bedanken ouders voor succes

Shownieuws

Wendy van Dijk bedankt haar ouders voor haar succes. Van Dijk sleepte vrijdag haar vierde Zilveren Televizier-Ster voor televisievrouw van het jaar in de wacht.

Presentatrice Wendy van Dijk bedankt haar ouders voor haar succes. Van Dijk sleepte vrijdag tijdens het veertigste Gouden Televizier-Ring Gala haar vierde Zilveren Televizier-Ster voor televisievrouw van het jaar in de wacht. "Sorry, het blijft een ongelooflijk, te gek, waanzinnig gevoel", zei Wendy in haar speech. "Pap en mam, deze is voor jullie!"

Van Dijk was niet de enige winnaar die haar ouders dankbaar was. Ook Jan Smit en Jochem van Gelder noemden hun ouders in hun dankwoord. "Ze hebben me onvoorwaardelijk gesteund", zei Jan Smit, die de Gouden Televizier-Ring voor beste programma van het jaar won. En ook de zusjes van Jan kregen een plekje in het dankwoord van de Volendamse zanger. "De jongste is nog vrij", grapte Jan.

Jochem van Gelder droeg de prijs op aan zijn ouders omdat het de mensen zijn die voor hem 'de basis hebben gelegd'. "Sommige dingen in het leven moet je niet begrijpen, daar moet je van genieten", zei de presentator. Hij liet weten 'trots te zijn dat het Nederlandse volk hem dit gunde'. Van Gelder won de Zilveren Televizier-Ster voor beste mannelijke televisiepersoonlijkheid van het jaar. De andere genomineerden in deze categorie waren Paul de Leeuw en Carlo Boszhard.

Het Gouden Televizier-Ring Gala, dat vrijdagavond plaatsvond in het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ, had een aantal verrassingen in petto. André van Duin betoonde zijn eer aan de in november vorig jaar overleden artiest Donald Jones (72). Van Duin zong het nummer 'Ik zou je in een doosje willen doen', dat Jones zong in zijn rol als Dinky in de jaren '50-televisieserie 'Pension Hommeles'.

Robert ten Brink, die als gast in de zaal zat, zorgde ook voor een verrassing. De presentator haalde een microfoon uit zijn binnenzak te voorschijn en zette een lied in. Het nummer, met als thema 'al het moois wat de Nederlandse televisie te bieden heeft', was speciaal voor deze gelegenheid geschreven door Paul de Leeuw. Ten Brink kreeg tijdens het zingen bijval van Mies Bouwman, Piet Römer, Ron Brandsteder en Wendy van Dijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen