Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The chronicals of Narnia' wordt musical

Shownieuws

De Walt Disney film 'The chronicals of Narnia' komt als musical in de Nederlandse theaters. De musical staat gepland voor september volgend jaar.

De Walt Disney speelfilm 'The chronicals of Narnia' komt als musical in de Nederlandse theaters. De Stichting Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) uit Amsterdam heeft de musicalrechten gekocht.

De organisatie maakte eerder musicalbewerkingen van de Disney-films 'De tovenaar van Oz' en 'Assepoester', die momenteel op de planken staat. De musical moet september volgend jaar in première gaan. Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen gaan vervullen.

De film, die vanaf 21 december in de Nederlandse bioscopen draait, is gebaseerd op het eerste deel uit de boekenreeks 'The chronicles of Narnia' van schrijver CS Lewis. In 'The Lion, The Witch and The Wardrobe', het eerste deel van de reeks, komen vier kinderen bij toeval in de mysterieuze wereld van Narnia terecht. Ze worden hier geconfronteerd met een eeuwenoude strijd tussen de legers van 'het goede', aangevoerd door de reusachtige leeuw Aslan, en de legioenen van 'het kwade' onder leiding van The White Witch.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen