Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Mariska Hulscher positief voor Nederland'

Shownieuws

Mariska Hulscher is de eerste BN'er die een oorkonde krijgt voor haar positieve bijdrage aan Nederland. Ze levert een bijdrage aan de strijd tegen borstkanker.

Mariska Hulscher is de eerste bekende Nederlander die een oorkonde krijgt voor haar positieve bijdrage aan Nederland. Ze krijgt de prijs voor haar inzet in de strijd tegen borstkanker.

De 41-jarige Hulscher is sinds een jaar ambassadrice van Pink Ribbon, een initiatief van Borstkankervereniging Nederland om vrouwen bewuster te maken van het risico op borstkanker. Daarvoor organiseerde ze op eigen initiatief een actie waarbij kon worden geboden op galakleding en andere items van BN'ers. "Mariska zet zich met toewijding, liefde en enthousiasme in en heeft menig BN'er overgehaald hetzelfde te doen", zegt initiatiefnemer van de prijs, Christian Houkes.

De oorkonde is een initiatief van Nederland Positief!. De organisatie wil bekende Nederlanders aansporen om zich in te zetten voor een beter Nederland. "De bedoeling is dat mensen beseffen dat ondanks het minder leefbare klimaat er nog steeds veel positiefs over Nederland te zeggen valt", legt Houkes uit.

De presentatrice ontvangt de oorkonde op 1 december in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Dan wordt ook Nederland Positief! officieel gepresenteerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen