Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Lucas steunt monument Martin Luther King

Shownieuws

George Lucas, regisseur van de 'Star Wars'-films, heeft een miljoen dollar beschikbaar gesteld voor de bouw van een herdenkingsteken van Martin Luther King Jr.

George Lucas, de regisseur van de 'Star Wars'-films, heeft een miljoen dollar (ruim 800 duizend euro) beschikbaar gesteld voor de bouw van een herdenkingsteken voor de zwarte mensenrechtenactivist Martin Luther King Jr. "De idealen en de principes waar King voor vocht mogen nooit vergeten worden", zegt Lucas. "Ze zijn vandaag de dag nog even relevant als veertig jaar geleden."

Ook de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell steunt het project, dat inmiddels meer dan 33,5 miljoen euro heeft opgebracht. Er is in totaal 84 miljoen euro nodig voor de bouw van het herdenkingsteken, dat moet verrijzen nabij het Lincoln Memorial in Washington DC.

Martin Luther King Jr., geboren in 1929, was een dominee die een strijd voerde voor gelijke rechten voor de zwarte bevolking van de Verenigde Staten. In de jaren '50 en '60 verzette hij zich tegen de rassenscheiding. King won daarvoor de Nobelprijs voor de Vrede. Hij werd op 39-jarige leeftijd vermoord.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen