Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Il Divo keurig behandeld door Simon Cowell

Shownieuws

Simon Cowell is bruut tegen de kandidaten van 'American Idol'; aardig is hij tegen de leden van Il Divo, zeggen de bandleden.

Hoe onaardig Simon Cowell als jurylid is tegen de kandidaten van 'American Idol', zo aardig is hij tegen de leden van pop-operagroep Il Divo. "Hij doet ze bij Idols een plezier door zo ontzettend eerlijk en hard te zijn", zegt bandlid David Miller over Cowell. "Maar zo praat hij gelukkig nooit tegen ons."

Cowell richtte Il Divo, wat in het Italiaans 'de mannelijke diva' betekent, in 2003 op na een talentenjacht. De vier bandleden, een Amerikaan, een Zwitser, een Spanjaard en een Fransman, zijn ervaren zangers die proberen een brug te slaan tussen klassieke muziek en pop, ook wel popera genoemd.

Urs Buhler, een Zwitserse tenor, beaamt dat Cowell zelf tijdens de audities voor Il Divo niet zo streng was als bij 'American Idol'. "Het was niet zo van: jij stelt niks voor en wat ben jij zielig. Maar meer van: zet hem op en doe je best", zegt Buhler. Miller voegt daar nog aan toe dat Cowell gewoon een 'hele aardige man' is.

Het nieuwe album van Il Divo 'Ancora' komt op 7 november uit. Volgend jaar mei geeft de groep een optreden in Ahoy' Rotterdam. De voorverkoop van dit concert is zaterdag van start gegaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen