Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Zorro'-regisseur trots op verfilming

Shownieuws

'Zorro'-regisseur Martin Campbell is trots dat hij het verhaal van gemaskerde held heeft mogen verfilmen. Binnenkort in de bios.

'Zorro'-regisseur Martin Campbell is trots dat hij het verhaal van de gemaskerde held heeft mogen verfilmen. "Ik ben zo blij met deze kans. Ik ben met de oude 'Zorro'-films opgegroeid." Hij voegt daaraan toe dat hij niet alle filmversies even goed vindt. "Vandaar dat ik heb geprobeerd het verhaal terug te brengen naar het elan en de kracht van het origineel met Fairbanks".

Douglas Fairbanks was de eerste acteur die Zorro speelde in de stomme film 'The mask of Zorro' uit 1920. Het succes van de film leidde tot een heruitgave van het boek 'The curse of capistrano' van de Amerikaanse pulpschrijver Johnston McCulley, die het personage bedacht. Campbells 'The legend of Zorro' is de veertiende film over de Latijns-Amerikaanse held. De film is het vervolg op 'The mask of Zorro' die hij in 1998 regisseerde. In beide films worden de hoofdrollen vertolkt door Antonio Banderas en Catherine Zeta-Jones.

In 'The legend of Zorro' ligt de held niet alleen in de clinch met criminelen en ander gespuis, maar ook met zijn vrouw Elena. Zij baalt dat hij zo vaak weg is en eist dat hij vaker thuis blijft en tijd met zijn gezin doorbrengt. "Catherine gaat flink tekeer deze keer", zegt Campbell. "Nog meer dan in het eerste deel. Haar personage zal de mondige vrouw van tegenwoordig zeer aanspreken."

'The legend of Zorro' is vrijdag in de VS in première gegaan. Aanstaande woensdag draait de film ook in Nederland in de bioscoop. Campbell begint binnenkort aan de opnames van de nieuwe James Bond-film 'Casino royale'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen