Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Albert Verlinde-kunst te koop

Shownieuws

Een kunstwerk van Albert Verlinde wordt geveild op eBay. Er kan tot 23 november geboden worden. De startprijs is één euro.

Een kunstwerk van Albert Verlinde wordt sinds woensdag geveild op de online handelsplaats eBay. Verlinde maakte het schilderij, waarop een woeste zee bij nacht staat afgebeeld, dit jaar tijdens de Bob Ross workshop op de Amsterdamse Uitmarkt. Het werk behoort tot een serie van tien Bob Ross kunstwerken die worden geveild. De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel.

Bob Ross is een Amerikaanse schilder die bekend staat om zijn snelle en effectieve manier van schilderen, ook wel 'fastfood painting' genoemd. In zijn televisieprogramma 'The joy of painting' liet hij zien hoe binnen een halfuur een doek kan worden gevuld. Hij schilderde veelal natuurtaferelen, zoals een bergpartij of een waterval. In 1995 overleed hij op 52-jarige leeftijd aan kanker.

Andere deelnemers van wie de schilderijen worden geveild zijn tattookunstenaar Henk Schiffmacher en Algemeen Dagblad-cartoonist Bas van der Schot. Er kan tot 23 november geboden worden. De startprijs is één euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen