Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'3FM serious request' voor Congo

Shownieuws

Radio 3FM en het Rode Kruis organiseren in de week voor kerst '3FM serious request for Congo'. Drie dj's houden een vijf dagen durende marathonuitzending.

Radio 3FM en het Nederlandse Rode Kruis organiseren in de week voor Kerstmis '3FM serious request for Congo'. Drie dj's houden een vijf dagen durende marathonuitzending vanuit een glazen huis op de Neude in Utrecht. De actie moet geld opbrengen om kinderen in Congo een betere toekomst te geven.

Vorig jaar trok '3FM serious request for Darfur' 2,5 miljoen luisteraars. De actie bracht ruim 915 duizend euro op. Van dat geld wordt nu een hospitaal in Darfur gebouwd.

Giel Beelen neemt net als vorig jaar plaats in het glazen huis. Hij is nog op zoek naar twee andere dj's die de uitzending met hem willen verzorgen. Luisteraars kunnen geld bieden op platen, zendtijd en gesigneerde artikelen van artiesten en bekende Nederlanders.

In Congo woedde sinds 1994 een burgeroorlog. De situatie is er nog steeds ellendig. Zeker vier miljoen mensen zijn als gevolg van het geweld dakloos. Maandelijks sterven dertigduizend mensen door het geweld en door een gebrek aan basale gezondheidszorg en schoon drinkwater.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen