Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elton John en Dolly Parton in duet tijdens CMA Awards

Shownieuws

Elton John en Dolly Parton hebben dinsdag een duet gezongen tijdens de jaarlijkse Country Music Awards. Grote winnaar van de awardshow was Lee Ann Womack.

Elton John en Dolly Parton hebben dinsdag een duet gezongen tijdens de jaarlijkse Country Music Awards. De twee brachten het countrynummer 'Turn the lights out when you leave' en John Lennons 'Imagine' ten gehore. De show werd dit jaar voor het eerst in New York gehouden in plaats van in Nashville, Tennessee. De organisatie wil daarmee meer aandacht op het genre vestigen.

Ook optredens van popsterren als Bon Jovi, Billy Joel en Norah Jones moeten bijdragen aan de populariteit van de countrymuziek. De artiesten deden bij hun optredens hun best het evenement 'puur country' te houden. De laatste jaren groeit de kritiek van liefhebbers op de vervaging van het genre. Dat lijkt volgens hen steeds meer op 'gewone' popmuziek.

Ook de country-klassiekers ontbraken dinsdag niet: Faith Hill en Tim McGraw zongen 'Like we never loved at all' en Garth Brooks koos voor 'Good ride cowboy'.

Grote winnaar van de awardshow was Lee Ann Womack. Zij wist drie van haar zes nominaties te verzilveren, waaronder die voor beste album voor 'There's more where that came from'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen