Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook kinderen vinden Moby leuk

Shownieuws

Moby heeft sinds kort ook veel kinderen als fan. De muzikant exposeerde deze week zijn illustraties die vooral bestaan uit krabbels van honden en poezen.

Het lijkt erop dat ook kinderen fan zijn van Moby. "Hij is gewoon een goede artiest en zo", zegt een 6-jarig jongetje dat net een handtekening van de Amerikaanse popmuzikant heeft gekregen. Moby, wiens muziek vooral door volwassenen wordt gewaardeerd, was afgelopen week in Stamford in Connecticut voor een expositie van zijn illustraties en ter promotie van zijn kledinglijn 'Little idiot'.

Dat kinderen zich aangetrokken voelen tot de tekeningen van Moby is niet verwonderlijk: ze bestaan vooral uit krabbeltjes van poezen en honden. Maar ook robots en andere niet-bestaande figuurtjes komen aan bod. "De karaktertjes die ik teken zijn heel simpel en naïef", zegt de muzikant. "Maar dat ben ik zelf eigenlijk ook."

Een deel van de opbrengst van de verkoop van een T-shirt dat door Moby is ontworpen gaat naar de organisatie 'Friends of animals'. Op het shirt staat de tekst 'Save an animal. Eat a vegetable'. Moby staat bekend als wereldverbeteraar en veganist.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen