Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Biografie Tom Cruise in de maak

Shownieuws

De Britse auteur Andrew Morton werkt aan een biografie over Tom Cruise. Hij schreef eerder boeken over prinses Diana en Madonna.

De Britse auteur Andrew Morton werkt aan een biografie over Tom Cruise. Morton schreef eerder boeken over de levens van prinses Diana, Madonna, Monica Lewinsky en David en Victoria Beckham. In het boek over Cruise wil hij vooral de religieuze overtuigingen van de acteur en zijn relatie met de 26-jarige Katie Holmes belichten, meldt de New York Daily News.

Waar Morton eerder de volledige medewerking kreeg van Madonna en Lewinsky hoeft hij niet te rekenen op de steun van Cruise. De schrijver is afhankelijk van wat de omgeving van de acteur over hem wil loslaten en is momenteel in Los Angeles voor onderzoek. Cruise is een fervent aanhanger van de Scientology kerk en kan vanuit deze religieuze organisatie in ieder geval rekenen op discretie.

Buiten de kerk heeft Morton al wat mensen overgehaald een boekje over de ster open te doen. Vorige week werd hij in een restaurant gespot waar hij een intiem gesprek voerde met advocaat Graham Berry. Berry schijnt veel over Cruise en zijn religie te weten en liet alvast los wat hij van de acteur vindt: "Wat betreft zijn geloofsovertuiging is hij te vergelijken met een aanhanger van Nazi-Duitsland."

De New York Daily News verwacht dat niet alleen het boek, dat pas over een jaar uitkomt, maar ook de aanloop ernaartoe, voor controverse zal zorgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen