Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Homer Simpson grote invloed op moderne man

Shownieuws

Homer Simpson is door Men's Health magazine opgenomen in de Top 10 van belangrijkste mannen van het decennium.

Homer Simpson is de afgelopen tien jaar van grote invloed geweest op de moderne man. Simpson is door het blad Men's health magazine opgenomen in de Top 10 van meest invloedrijke mannen van het decennium. Ook activist Bob Geldof, wielrenner Lance Armstrong, ontwerper Paul Smith, tv-kok Jamie Oliver en 'Gorrilaz'-zanger Damon Albarn staan in het lijstje.

Alle mannen zijn representatief voor een bepaalde categorie. Homer mag zich zodoende de meest invloedrijke filosoof noemen. "Hij heeft een hele generatie mannen geleerd om te gaan met de uitdaging van het moderne vaderschap", legt een redacteur van het blad uit. Hij benadrukt dat de mannen op de lijst geen vergankelijke prestatie hebben geleverd maar iets inhoudelijks en blijvends hebben bereikt. "Ze hebben ons wereldbeeld veranderd zonder de aandacht op zichzelf te vestigen."

Homer Simpson bereikte de sterrenstatus als hoofd van het gezin in de langstlopende animatieserie ooit, 'The Simpsons'. In de VS is de serie inmiddels bezig aan zijn zeventiende seizoen, in Nederland aan zijn vijftiende. 'The Simpsons' was de eerste cartoonserie die niet alleen bedoeld is voor kinderen, maar voor mensen van alle leeftijden. Dat Homer is gekozen tot invloedrijke filosoof is niet verwonderlijk. Zijn citaat 'Trying is the first step to failure' ('proberen is de eerste stap naar mislukking') is wereldberoemd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen