Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Waterloo' beste songfestivallied aller tijden

Shownieuws

'Waterloo' van Abba is tijdens het 50-jarig bestaan van het Songfestival uitgeroepen tot het beste songfestivallied aller tijden.

'Waterloo' van Abba is uitgeroepen tot het beste Songfestivallied aller tijden. Dat gebeurde zaterdag tijdens een feestelijke uitzending ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Songfestival. Genomineerd waren onder meer 'Congratulations' van Cliff Richards, 'Ne partez-pas sans moi' van Celine Dion en 'Hold me now' van Johnny Logan. Nederland was met geen enkel lied genomineerd.

Kijkers in heel Europa konden via telefoon en sms hun keuze bekendmaken voor het beste liedje. De show vond plaats in Kopenhagen in Denemarken en werd in 32 landen uitgezonden. Willem van Beusekom verzorgde het commentaar voor de Nederlandse uitzending bij de Tros.

Abba was niet aanwezig op het feest. Johnny Logan, die met 'Hold me now' een derde plaats kreeg, was er wel. Hij bracht het nummer live ten gehore. Ook het Britse 'Brotherhood of man' en het Turkse 'Sertab' traden op. Onder de aanwezigen bevonden zich onder meer Sandra Kim, de Olsen Brothers en de winnares van de allereerste editie van het Songfestival in 1956, de Zwitserse Lys Assia.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen