Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Doom' haalt hoogste omzet in VS

Shownieuws

'Doom', de sf-film die is gebaseerd op het gelijknamige videospel, heeft dit weekeinde in Amerika de hoogste omzet behaald.

'Doom', de sciencefictionfilm die is gebaseerd op het gelijknamige videospel, heeft dit weekeinde in Amerika de hoogste omzet behaald. Met 12,8 miljoen euro staat de film op de eerste plaats van de box office, de lijst van films met hoogste omzetten. In de film wordt een marinier naar een ruimtestation gestuurd, waar hij een groter kwaad moet uitroeien dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

De familiefilm over paardenrennen, 'Dreamer: inspired by a true story', debuteerde op de tweede plaats. De film met Kurt Russell en Dakota Fanning in de hoofdrollen bracht 7,8 miljoen euro op in zijn eerste weekeinde. De animatiefiguren Wallace & Gromit staan met een opbrengst van 7,3 miljoen euro op de derde plek. Vorige week stonden ze nog tweede.

Een opbrengst van 5,4 miljoen euro zorgde ervoor dat Charlize Theron met 'Nort country' op de vijfde plaats binnenkwam. De film is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van een vrouw die een rechtszaak tegen haar mannelijke collega's in een mijnbedrijf aanspant wegens seksuele discriminatie.

De thriller 'The fog' kwam vorige week binnen op de eerste plaats van de lijst. Deze film, met in de hoofdrollen Tom Welling en Maggie Grace, staat na dit weekeinde op de vierde plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen