Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Steve Martin geëerd als komiek

Shownieuws

Steve Martin is geëerd met een van de meest prestigieuze Amerikaanse komedieprijzen, de Mark Twain Prize for American Humor.

Steve Martin is zondag geëerd met een prestigieuze Amerikaanse komedieprijs. De komiek en acteur kreeg de Mark Twain Prize for American Humor. Tom Hanks, Diane Keaton en Paul Simon waren bij de uitreiking aanwezig.

Hanks is vol bewondering over Martin. "Hij heeft komedie opnieuw gedefinieerd. Dat heeft hij gedaan door het definiëren van de invloed die onze generatie heeft", verklaart de acteur. "Charlie Chaplin, de Marx Brothers en Laurel en Hardy hebben dit voor hun tijd gedaan. Steve Martin heeft onze tijd gedefinieerd."

De carrière van de 55-jarige acteur nam een vlucht aan het eind van de jaren '60, toen hij schreef voor de 'Smothers Brothers Comedy Hour'. Voor zijn schrijfwerk ontving hij in 1969 een Emmy Award. Als stand-up komiek was hij daarna regelmatig te zien in 'The tonight show' van Johnny Carson.

Martin was onder meer te zien in de films 'Roxanne' (1987), 'Father of the bride' (1991) en 'Father of the bride II' (1995). Volgend jaar speelt hij de klungelige politie-inspecteur Jacques Clouseau in 'The Pink Panther'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen