Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rudi Carrell lijdt aan kanker

Shownieuws

De Nederlandse showmaster Rudi Carrell lijdt aan kanker. Dat schrijft De Telegraaf woensdag. Carrell is vooral in Duitsland bekend.

De Nederlandse showmaster Rudi Carrell lijdt aan kanker. Zijn schoonmoeder, de 92-jarige Erna Bobbert, heeft een bericht daarover in een Duits tijdschrift woensdag bevestigd in De Telegraaf. "Dat hij kanker heeft is definitief. Een chemokuur heeft hij al achter de rug", zegt Bobbert in de krant. De 70-jarige Carell heeft zicht afgeschermd van de buitenwereld.

Carrell, wiens echte naam Rudolf Wijbrand Kesselaar is, geniet vooral in Duitsland bekendheid. Hij brak in 1959 met de 'Rudi Carrell Show' door op de Nederlandse televisie. Vooral zijn optreden als bewoner van een onbewoond eiland met een aapje en een zeemeermin wist het publiek te beroeren. Toen Radio Bremen in 1965 interesse toonde ging ook in Duitsland een carrière van start. In de jaren '70 kwam er een Duitse versie van de 'Rudi Carrell Show'.

Voor zijn bijdrage aan de Nederlands-Duitse betrekkingen is Carrell benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen