Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Erwin Olaf opent Museumnacht in Amsterdam

Shownieuws

Fotograaf en kunstenaar Erwin Olaf verzorgt volgende week zaterdag de opening van de Museumnacht in Amsterdam. Ook Tanja Jess en Rick de Leeuw spelen een rol.

Fotograaf en videokunstenaar Erwin Olaf verzorgt volgende week zaterdag de opening van de Museumnacht in Amsterdam. Olaf geeft buiten voor het Nederlands Instituut voor Mediakunst aan de Keizersgracht op grote schermen een veejay-performance met zijn nieuwste videowerk. De voorstelling wordt muzikaal ondersteund door deejay Joost van Bellen.

Behalve door Olaf wordt in de nacht een rol gespeeld door tattoo-kunstenaar Henk Schiffmacher, actrice Tanja Jess, zanger en schrijver Rick de Leeuw en acteur en deejay Egbert Jan Weber. Schiffmacher zet tijdens de Museumnacht een tattoo in het Amsterdams Historisch Museum. Science-centre Nemo en het Rathenau Instituut brengen een Anti-Aging Event, gepresenteerd door Tanja Jess. Rick de Leeuw draagt poëzie voor in het Van Gogh Museum en Egbert Jan Weber draait in Museum Amstelkring.

De Museumnacht wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Het doel is een nieuw en jong publiek enthousiast te maken voor Amsterdamse musea. Alle instellingen organiseren bijzondere evenementen. Ook de vaste opstellingen en tijdelijke tentoonstellingen zijn te zien. De deuren van 42 musea worden geopend van 19.00 tot 02.00 uur. Het eindfeest van de Museumnacht vindt dit jaar plaats in de hoofdstedelijke poptempel Paradiso.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen