Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'De trullenhoedster' moet echte familiemusical worden

Shownieuws

Frans Mulder, die binnenkort te zien is in de musical 'De trullenhoedster', voorziet problemen met het pak dat hij aan moet.

Frans Mulder die binnenkort te zien is als Olivier B. Bommel in de musical 'De trullenhoedster', voorziet problemen met het pak dat hij aan moet. "Daar zit geen gulp in", vertelt hij aan Novum Nieuws. "Vanaf het moment dat het dicht zit kom ik er niet meer zomaar uit. En het zit vreselijk."

Toch vindt Mulder het een 'ontzettend leuke rol'. "Ik moet het er maar voor over hebben", lacht hij. De eerste repetities zijn maandag in Amsterdam van start gegaan. Op tweede kerstdag is de première in de Amsterdamse Theaterfabriek. 'De trullenhoedster' is gebaseerd op een verhaal van Marten Toonder en moet een echte familiemusical worden.

Het spelen voor kinderen vindt Mulder 'helemaal leuk'. "Ze zien vaak dingen die volwassenen niet zien", denkt hij. Ook Jon van Eerd die de rol in maart van hem overneemt, vindt het 'heerlijk' om voor een jong publiek te spelen. "Maar voor volwassen is dit ook erg leuk. De combinatie van avontuur, gebaseerd op een literair verhaal, is ideaal", zegt hij. Beide mannen omschrijven Ollie als een 'heetgebakerde eigenwijze maar ontzettend lieve man'. "Als je begrijpt wat ik bedoel", voegt Mulder daar de beroemde Bommel-uitspraak aan toe.

De rol van de bemoeizieke buurvrouw juffrouw Doddel wordt gespeeld door Maaike Widdershoven. "Ik houd van breien en ben stiekem een beetje verliefd op Ollie", zegt de musicalster. Widdershoven die in 2003 de Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol won voor 'The sound of music', vertelt veel affiniteit te hebben met de avonturen van de beer. "Ik vond de verhalen altijd zo spannend en meeslepend. En dat wordt deze productie ook", belooft ze plechtig.

'De trullenhoester' is tot 8 januari te zien in de Theaterfabriek in Amsterdam. Daarna is de voorstelling tot juni te zien in de theaters. Tom Poes wordt gespeeld door Frans Schraven, Burgemeester Dickerdack door Jimmy Hutchinson en Eva Hoes is Ivy, de trullenhoedster.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen