Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regisseur Amélie verfilmt bestseller

Shownieuws

De Franse regisseur Jean-Pierre Jeunet neemt de regie op zich van 'Life of Pi'. Het gaat om de bestseller van Yann Martel.

De Franse regisseur Jean-Pierre Jeunet neemt de regie op zich van 'Life of Pi'. Dat meldt het tijdschrift 'Variety'. 'Life of Pi' is de bestseller van Yann Martel, waarmee de schrijver in 2002 de Booker Prize won. Eerder werden M. Night Shyamalan ('The sixth sense') en Alfonso Cuaron ('Harry Potter and the prisoner of Azkaban') genoemd als regisseur van de film.

'Life of Pi' gaat over de reis van een 16-jarige jongen van India naar Canada. De reis begint op het vrachtschip waarmee zijn vader dieren uit de dierentuin transporteert. Het schip zinkt en de jongen is de enige menselijke overlevende. Hij vervolgt zijn reis op een reddingsboot met een hyena, een gewonde zebra en een hongerige tijger.

De 53-jarige Jeunet neemt met Guillaume Laurent ook het script voor zijn rekening. Met Laurent schreef hij eerder het script voor 'Le fabuleux destin d'Amélie Poulain'. Jean-Pierre Jeunet is verder bekend van 'Alien: Resurrection', met Sigourney Weaver in de hoofdrol. Het is nog niet bekend wanneer de opnamen starten voor 'Life of Pi'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen