Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Het Klokhuis' wint Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

Shownieuws

'Het Klokhuis' heeft dinsdag een Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs gewonnen. Het NPS-programma kreeg de prijs in de categorie 'Kunst- en Cultuureducatie 2005'.

Televisieprogramma 'Het Klokhuis' heeft dinsdag een Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs gewonnen. Het NPS-programma kreeg de prijs in de categorie 'Kunst- en Cultuureducatie 2005'. De jury roemde de 'grote groep van getalenteerde medewerkers', met in het bijzonder eindredacteur Piet Geelhoed. Het juryrapport wordt afgesloten met de wens: 'Moge Het Klokhuis lang blijven bestaan.'

De keuze voor de toekenning van deze prijs viel volgens de jury 'vol overtuiging' op het NPS-programma. 'Het Klokhuis schuwt Grote Woorden, maar maakt door het kiezen van originele invalshoeken vaak buitengewoon ingewikkelde materie inzichtelijk, voor kinderen en volwassen. Het Klokhuis is nieuwsgierig en maakt nieuwsgierig', vindt de jury.

Jurgen Bey won de prijs voor 'Toegepaste Kunst en Bouwkunst 2005'. Volgens de jury kent het werk van de ontwerper 'opvallende oorspronkelijkheid' en heeft het zich de afgelopen jaren 'verder ontwikkeld tot een volwassen oeuvre'. De 'veelbelovende ontwikkeling' van Bey noemt de jury een belangrijke reden om de prijs toe te kennen.

Stichting Monumentenzorg Curaçao kreeg de 'Monumenten Prijs 2005'. De jury wil met de prijs aandacht vestigen op het behoud van het Curaçaose erfgoed als onderdeel van het Antilliaanse en het gezamenlijke Nederlandse cultuurerfgoed.

Rolf Erdorf en Annelies Jorna wonnen de 'Martinus Nijhoff Prijzen 2005'. Erdorf is vertaler van voornamelijk kinder- en jeugdliteratuur, waarbij 'creativiteit en trouw' samengaan in een 'uitzonderlijk vakmanschap'. Het werk van Annelies Jorna, vertaalster van vooral Engelstalige kinder- en jeugdliteratuur, valt volgens de jury op door de 'durf die het uitstraalt'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen