Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Goud voor 'Het paard van Sinterklaas'

Shownieuws

De familiefilm 'Het paard van Sinterklaas' heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoopzalen getrokken en wordt daarom bekroond met een Gouden Film.

De Nederlandse familiefilm 'Het paard van Sinterklaas' heeft in twee weken meer dan honderdduizend bezoekers naar de bioscoopzalen getrokken en wordt daarom bekroond met een Gouden Film. De film steeg in de tweede week na de release van de elfde naar de tweede plaats in de Nederlandse box office, de lijst van films met hoogste omzetten.

'Het paard van Sinterklaas' gaat over het 6-jarige Chinese meisje Winky, dat met haar moeder naar een kustplaatsje in Nederland verhuist. Ze moet erg wennen aan de Nederlandse gewoonten en vindt steun bij Saartje, een oude pony. Op school hoort ze het verhaal van Sinterklaas en dat brengt haar op het idee een paard te vragen.

De film, met de 7-jarige Ebbie Tam in de hoofdrol, won begin deze maand een Gouden Kalf voor 'beste scenario'. Maandag sleepte 'Het paard van Sinterklaas' de publieksprijs op het filmfestival van Gent in de wacht.

Een Gouden Film wordt standaard uitgereikt wanneer meer dan honderdduizend bezoekers de film hebben bekeken in de bioscoop. De hoogste eer is de Platina Film, die wordt toegekend wanneer vierhonderdduizend mensen de film hebben bekeken in een bioscoop.

'Het paard van Sinterklaas' draait momenteel in 55 bioscoopzalen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen