Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ronn Moss gaat voor 'carrière' in rock-'n-roll

Shownieuws

Ronn Moss, bekend van zijn rol als Ridge Forrester in 'The bold and the beautiful' doet niets liever dan rock-'n-rollen. Zijn album komt in februari uit.

Ronn Moss, bekend van zijn rol als Ridge Forrester in de Amerikaanse soapserie 'The bold and the beautiful' doet niets liever dan rock-'n-rollen. Moss, die in Nederland is om zijn album 'Uncovered' te promoten, wil zijn acteercarrière absoluut niet opgeven maar 'moet' zingen. "Ik zie niet in waarom ik die taart zou moeten laten staan. Als ik het beide kan doen voel ik me pas echt gelukkig." Toch is zingen zijn grootste passie. "Omdat ik me met muziek zowel creatief als artistiek vol kan geven", legt hij uit.

Moss is geen onbekende in de muziekwereld. In 1978 had hij met zijn band 'Player' een wereldhit met het nummer 'Baby come back'. Toch begrijpt hij de reactie van mensen die zich afvragen waarom hij plots moet gaan zingen. "Niet iedereen kent mijn muzikale verleden. Er zijn tegenwoordig zoveel acteurs die een zangcarrière willen beginnen. Maar ik trek me van kritiek niets aan. Ik moet dit doen, er is geen ontkomen aan."

De albumtitel 'Uncovered' slaat op de naaktheid die Ronn voelt als hij op het podium staat. Hij legt uit dat hij zich als acteur altijd kan verschuilen achter zijn personage maar dat als zanger niet kan. "Ik ben doodsbang om me zo bloot te geven, maar het is ook een groeiproces en dat is essentieel op dit moment in mijn leven. Ik wil nu echt alles proberen."

De release van het album in februari valt samen met een wereldtournee. Dat betekent dat Ridge een tijdje uit 'The Bold' verdwijnt en daar zijn de producers van de soapserie niet blij mee . "Nee, ze zijn niet lyrisch over mijn keus voor muziek. Maar we hebben een overeenkomst: ik verlaat de show niet zomaar", zegt Moss. 'The bold' als middel gebruiken om zijn muziek te promoten ziet hij overigens niet zitten. "Ridge als rockster, zie je het al voor je! Maar ja, als mijn dode echtgenotes weer tot leven kunnen worden gewekt, waarom ook eigenlijk niet. Nee, heel eerlijk gezegd denk ik dat mijn muziek er simpelweg niet tot zijn recht zou komen.

Fans van 'The bold and the beautiful' zullen overigens hun verwachtingen wat moeten aanpassen bijstellen als ze een kaartje kopen voor een concert van Moss. "Ze komen misschien om Ridge te zien, maar ik hoop dat ze na het concert het idee hebben Ronn te hebben gezien." Over zijn leeftijd, de acteur is 53, maakt hij zich geen zorgen. "Iedereen wil altijd weten hoe het komt dat ik er nog zo goed uitzie. Ik zeg dan altijd maar dat het een combinatie van genen en jong denken is. Dus ik voel me nog steeds 29."

De eerste single van het album 'It's so easy' ligt inmiddels in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen