Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoofdrol Joris Lutz in theatervoorstelling 'Oebele!'

Shownieuws

Joris Lutz speelt de hoofdrol in de theaterproductie 'Oebele!'. Het stuk is gebaseerd op de televisieserie, die ruim dertig jaar geleden was te zien bij de KRO.

Acteur Joris Lutz speelt de hoofdrol in de nieuwe theaterproductie 'Oebele!'. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie, die ruim dertig jaar geleden was te zien bij de KRO. Destijds maakten onder anderen Wieteke van Dort, Rob de Nijs en Willem Nijholt deel uit van de cast.

"Joris is onder meer aangetrokken door zijn dansoptreden in het televisieprogramma 'Dancing with the stars'," zegt productiewoordvoerder Tim Boersma woensdag, "maar hij kan ook heel goed zingen."

De theatervoorstelling krijgt vorm 'in de richting het musicalgenre', zegt Boersma. "We willen nog geen definitief stempel op de show drukken, omdat de repetities nog moeten beginnen." Tijdens de theatertournee is de band VOF de Kunst op het toneel te zien. De dans is in handen van Dansacademie Lucia Marthas.

De 40-jarige Lutz is vanaf 19 november te zien in de musical 'TiTaTovenaar' in het Efteling Theater. De acteur vervangt daarin Sander-Jan Klerk, die vanwege een rugblessure afscheid moest nemen van de productie.

'Oebele!' gaat 5 november volgend jaar in première in Schouwburg Tilburg. De voorstelling loopt tot en met februari 2007.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen