Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Toneeldebuut voor Carolina Dijkhuizen

Shownieuws

Musicalster uit 'The Lion King' Carolina Dijkhuizen maakt binnenkort haar toneeldebuut in de relatiekomedie 'Mussen & Zwanen' van Haye van der Heyden.

Musicalster Carolina Dijkhuizen maakt binnenkort haar toneeldebuut in de relatiekomedie 'Mussen & Zwanen'. Dijkhuizen, die in de musical 'The Lion King' de rol vertolkt van Nala, heeft met collega's uit die musical het initiatief genomen om het stuk van Haye van der Heyden opnieuw op de planken te brengen.

Dijkhuizen speelt in het toneelstuk de rol van Esther. Ook haar naaste collega's Rutger le Poole (Rick) en Marcel Jonker (Aram) hebben een rol. Leona Philippo, met wie Dijkhuizen in 2001 de rol van alternate deelde in de musical 'Aïda', speelt Corine. De regie is in handen van Hein van der Heijden, Scar in 'The Lion King'. Hij wil zich graag verder op dit vlak ontwikkelen, verklaart een woordvoerder van Joop van den Ende Theaterproducties woensdag.

De komedie over vier dertigers in Amsterdam beslaat drie delen. Het toneelstuk werd in 1997 voor het eerst op toneel gebracht met Hans Breetveld, Eric Corton, Frédérique Huydts en Hymke de Vries in de hoofdrollen. De huidige cast speelt alleen het eerste deel van de trilogie.

De acteurs spelen de voorstellingen volgende maand in het Amsterdamse Werktheater op hun vrije maandagavonden. Ze doen dat naast de acht wekelijkse voorstellingen van 'The Lion King' in het Circustheater in Scheveningen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen