Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carry Tefsen speelt serieuze rol in 'Champagne'

Shownieuws

Actrice Carry Tefsen is in het toneelstuk 'Champagne' in een heel andere meer serieuze rol te zien dan het publiek doorgaans van haar gewend is.

Actrice Carry Tefsen is in het toneelstuk 'Champagne' in een andere meer serieuze rol te zien dan het publiek doorgaans van haar gewend is. "Dat is voor mij persoonlijk interessant, omdat ik altijd vrolijke stukken doe zoals volkstoneel", vertelt Tefsen zondag na afloop van de première van het toneelstuk aan Novum Nieuws.

De actrice kijkt met een tevreden gevoel terug op de première in het Zaanse Zaantheater. "De reactie van het publiek was heel goed en dat geeft vertrouwen. Het is natuurlijk geen comedy, maar je hebt leren luisteren naar een bepaalde reactie die komen moet."

'Champagne' is zeker niet het laatste toneelstuk van Carry Tefsen. De afgelopen tijd was volgens haar ten onrechte in de pers gesuggereerd dat dit toneelstuk het einde inluidde van haar toneelcarrière. "De vrouw die ik speel, zangeres Alessa, is bezig met een afscheidstournee. Maar ikzelf heb geen plannen om te stoppen", legt ze uit.

Het toneelstuk van Thomas Verbogt is speciaal voor de actrice geschreven. Het speelt zich af op oudejaarsavond. Zangeres Alessa verheugt zich op een gezellig samenzijn met haar familie. Ze heeft dan ook met haar thuiswonende dochter - gespeeld door Peggy-Jane de Schepper - allerlei voorbereidingen getroffen. Maar de twee kinderen uit het eerste huwelijk die Alessa na lange tijd opzoeken, geven de avond een heel andere dramatische wending. Naast Peggy Jane speelt ook oud-collega Hans Cornelissen uit de vroegere serie 'Zeg 'ns Aaa, één van haar kinderen.

Toneeldochter Peggy-Jane de Schepper vond het een ervaring om met Carry Tefsen op het toneel te staan. "Ik ken haar natuurlijk zoals vele mensen van 'Zeg 'ns Aaa' en 'De Jantjes'. Ze gaat al zoveel jaren mee", vertelt Peggy Jane. De 34-jarige actrice speelt de jongste dochter van de zangeres. Ze noemt zichzelf een goede tegenhanger van de andere personages. "Ik vertegenwoordig de jonge generatie die niet al te lang bij dingen stilstaat. Zeker niet over het verleden, want je leeft nu", legt zij uit. "En zeker op oudejaarsavond wil je vooral genieten en feesten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen