Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Kung fu hustle' grote winnaar Golden Horse Awards

Shownieuws

Actie-komedie 'Kung fu hustle' heeft vijf awards gewonnen op het Taiwanese Golden Horse awardgala, het equivalent van de Oscars voor de Chinese filmindustrie.

De actie-komedie 'Kung fu hustle' heeft zondag tijdens het Taiwanese Golden Horse Award-gala, de Aziatische tegenhanger van het Oscar-gala, vijf awards in de wacht gesleept. De film werd onder meer gekozen tot beste film en regisseur van de film Stephen Chow, kreeg de prijs voor beste regie.

'Kung fu hustle' gaat over een oplichter in het prerevolutionaire China (1940) en was in Azië een grote hit. Door zijn 'streken' komt hij terecht in een oorlog tussen de Chinese maffia en 'martial arts'-strijders.

Actrice Shu Qi werd verkozen tot beste actrice voor haar rol in 'Three times'. Aaron Kwok kreeg de award voor beste acteur voor zijn rol van Suen Siu-yan in de Chinese film 'Divergence'. De acteur deed hiermee zijn reputatie van knappe 'lichtgewicht' acteur teniet. Van de acteur wordt gezegd dat hij beter kan zingen en dansen dan acteren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen