Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe single Brace en Ali B over kinderhandel

Shownieuws

De single van Brace, Ali B en J-Rock, 'Het kind', is gebaseerd op de erbarmelijke omstandigheden die het trio aantroffen tijdens hun reis naar de Filippijnen.

De nieuwe single van Brace, Ali B en J-Rock, 'Het kind', is gebaseerd op de erbarmelijke omstandigheden die de rappers aantroffen tijdens hun reis naar de Filippijnen deze zomer. Voor ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland ging het trio in het land op zoek naar de gevolgen van kinderhandel. De videoclip van 'Het kind' is op de Filippijnen opgenomen.

De reis naar het Aziatische land was onderdeel van het project 'Rap around the world' van Plan Nederland. Ali B bezocht daarvoor met steeds andere co-rappers zeven ontwikkelingslanden om te onderzoeken onder welke omstandigheden jongeren op de wereld leven. De thema's waren onder meer kinderprostitutie, aids en kinderarbeid. Tijdens elke reis maakten Ali B en de co-rapper een rap over hun ervaringen.

Plan Nederland ontwikkelde het project om Nederlandse jongeren te betrekken bij ontwikkelingsvraagstukken en de oneerlijke verdeling van welvaart in de wereld.

De ervaringen van Ali B en de andere rappers zijn te zien in een reportage die wordt uitgezonden door MTV. Verder brengt de rapper over twee weken het boek 'Rap around the world' uit. Dat bevat dagboekaantekeningen en de raps die Ali B tijdens zijn reizen heeft gemaakt.

'Het kind' ligt vanaf vrijdag in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen