Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lee Towers vond benefietactie 'geweldig'

Shownieuws

Lee Towers heeft woensdagavond een 'werkelijk geweldige' avond gehad. De zanger trad op tijdens de rust van een benefietwedstrijd voor Pakistan.

Lee Towers heeft woensdagavond een 'werkelijk geweldige' avond gehad. De Rotterdamse zanger trad op tijdens de rust van de benefietwedstrijd tussen de hockeyers van het Nederlands herenteam en een wereldelftal, met daarin onder anderen Australiërs en Pakistanen. Rond de wedstrijd werd een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan georganiseerd.

De zanger is blij dat miljoenen euro's zijn opgehaald, maar vindt dat 'niet meer dan normaal'. "Nederland is hartstikke rijk", zegt de 59-jarige Towers tegen Novum Nieuws. "Van mij had het nog wel meer mogen zijn en ik ben er zeker van dat dat ook wel gebeurt", zegt Lee, die zeker drie tot vier keer per maand optreedt ten bate van goede doelen.

Towers vindt dat Nederlanders 'moreel verplicht' zijn geld te blijven geven aan dit soort acties. De zanger noemt zichzelf een 'bevoorrecht mens', dat hij op deze manier iets terug kan doen voor 'de wat minder rijke mensen in de wereld'.

De televisieactie rond de benefietwedstrijd voor Pakistan heeft woensdagavond ruim 21 miljoen euro opgebracht. Het bedrag kwam binnen op giro 800800 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), waarop voor aanvang van de wedstrijd ongeveer vijf miljoen euro stond. Mensen konden bellen met het speciale nummer 0880-1112 om geld te doneren. Donderdag zijn de lijnen nog tot 18.00 uur geopend.

Bij de aardbeving in Pakistan kwamen zeker vijftigduizend mensen om. Gevreesd wordt dat achthonderdduizend mensen dakloos de winter in moeten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen