Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Guido Weijers maakt parodie op Lange Frans

Shownieuws

De cabaretiers Guido Weijers en Paul Smit hebben een parodie gemaakt op de nummer één-hit 'Het land van' van Lange Frans en Baas B. Het nummer is opgenomen onder de namen Lange G en Baas P en niet verkrijgbaar in de winkels, maar alleen via de website van de cabaretiers.

Het nummer is binnen twee uur geschreven in een puberale bui, zegt Weijers. De cabaretiers kwamen er voornamelijk toe, omdat zij zich storen aan het foute rijmschema van de hit. "Bovendien is het een erg makkelijk nummer om een nieuwe tekst op te schrijven", zei Weijers voor Radio 538. Weijers laat weten dat de parodie vooral moet worden gezien als 'geintje'. Het wordt niet commercieel uitgebracht.

Lange Frans vindt het een 'groot compliment' dat een parodie is gemaakt op een van zijn nummers. De kritiek op het rijmschema is volgens Frans onterecht. "Dat zijn klankschema's en dat kunnen wij maken, omdat wij flowen (het tempo waarop een rap wordt gebracht, red.)", reageerde hij op de radiozender.

De rapper is niet bang dat wordt meegelift op zijn succes. "Als hij op de raket wil springen, doet 'ie zijn best maar. Hij flikkert toch wel weer naar beneden."  [Novum]

Gerelateerde Artikelen