Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frans Bauer in bed beland met Kabouter Klus

Shownieuws

Frans Bauer is in bed beland met Kabouter Klus. Kabouter was naar het Luxor Theater gekomen om twee gouden platen uit te reiken.

Frans Bauer is donderdagavond in bed beland met Kabouter Klus. De Vlaamse kabouter was speciaal uit Plopsaland naar het Luxor Theater in Rotterdam gekomen om twee gouden platen aan Bauer uit te reiken. Dit deed hij vanuit een ledikant.

Bauer kreeg een gouden plaat voor meer dan veertigduizend verkochte exemplaren in Nederland van zijn nieuwe cd 'Om van te dromen'. Hij ontving ook een gouden plaat voor de verkoop van meer dan veertigduizend verkochte albums in België.

De 31-jarige zanger heeft inmiddels 43 gouden en platina schijven in ontvangst mogen nemen, maar aan ruimte geen gebrek. "Ik heb gelukkig nog ruimte genoeg. Maar het is wel heel bijzonder dat in deze tijd meer dan veertigduizend exemplaren daadwerkelijk over de toonbank zijn gegaan."

Het nieuwe album van Bauer, dat hij in eigen beheer opnam, komt volgende week binnen in de top 5 van de Mega Album Top 100. Ook zijn vorige platenlabel Sony Music slaat een slag door gelijktijdig een dubbel cd 'Tien jaar Frans Bauer' uit te brengen. Blij is Frans niet met deze actie. "Het geeft alleen maar het niveau aan van de platenfirma", zegt Frans teleurgesteld. "Dus de keuze die ik ooit gemaakt heb het helemaal zelf te doen, blijkt toch de juiste te zijn geweest."

Het weerzien met Kabouter Klus was voor Frans een 'grote verrassing'. Op 22 december verschijnt de nieuwe Kabouter Plop-film 'Plop en het vioolavontuur', waarin Frans de rol vertolkt van de muzikale Kabouter Amadeus. De zanger heeft nog weinig gezien van de film. "Ik heb wel een klein stukje als try-out thuis gehad. Maar begin december gaan we met het hele gezin naar de eerste première die in België plaatsvindt en een week later in Nederland."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen