Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmposters 50 Cent weggehaald na klachten

Shownieuws

Posters van de nieuwe film van 50 Cent zijn in Los Angeles weggehaald. De poster zou geweld, pistolen en crimineel gedrag verheerlijken.

De distributeur van de nieuwe film van 50 Cent heeft diverse posters van 'Get rich or die tryin' verwijderd in de buurt van scholen in Los Angeles. Dit is gebeurd na diverse klachten vanuit de gemeenschap. De filmposters zouden bendes en geweld verheerlijken, meldt Reuters.

Rapper 50 Cent staat met ontbloot bovenlijf op de poster. Het lijkt of hij aan het kruis is genageld. Zijn getatoeëerde en door kogels beschadigde nek zijn richting camera gericht. De zanger en acteur houdt een microfoon in de ene hand en een pistool in de andere.

"Deze posters brengen aan scholieren de verontrustende boodschap over dat geweld met pistolen, crimineel gedrag en het lid zijn van een 'gang' mag", schrijft een bezorgde politicus uit Los Angeles aan distributeur Paramount.

'Get rich or die trying' is gebaseerd op het leven van 50 Cent, die ook de hoofdrol speelt in de film. Het verhaal gaat over een drugsdealer die het criminele circuit achter zich laat om een muzikale carrière na te streven. De film gaat in Amerika op 9 november in première. Vanaf 23 februari is 'Get rich or die trying' in de Nederlandse bioscopen te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen