Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rodrigo Otazu zit nog steeds vol inspiratie

Shownieuws

Sieradenontwerper Rodrigo Otazu zit nooit zonder inspiratie. Na elke collectie sieraden die Otazu aflevert wordt hij weer gevoed met nieuwe ideeën.

Sieradenontwerper Rodrigo Otazu zit nooit zonder inspiratie. Na elke collectie sieraden die Otazu aflevert, voeden 'mensen om hem heen, de mode en alle energie die daarvan uitstraalt hem weer met nieuwe ideeën', vertelt Otazu tegen Novum Nieuws. Zaterdag presenteerde Otazu, 'Timeless', een juwelencollectie in samenwerking met Gassan Diamonds. Het was de vijfde keer dat de twee partijen met elkaar samenwerkten en deze keer haalde Rodrigo zijn inspiratie uit de romantische, tijdloze klassieke zwart-wit films en de glamour van actrices als Marlene Dietrich en Greta Garbo.

Voor de 36–jarige Otazu gaf het een 'overweldigend' gevoel om deze collectie af te leveren. "Alsof mijn hele lichaam vol met bubbels zit." Toch ziet de ontwerper het succes van zijn sieraden niet als vanzelfsprekend. "Als iemand mij elf jaar geleden had verteld dat ik dit zou doen, toen ik in Holland aankwam met mijn koffer vol spullen en mijn hoofd vol dromen, had ik het nooit geloofd", weet de ontwerper.

Bekende Nederlanders als Quinty Trustfull en Leco van Zadelhoff kwamen ook kijken wat Rodrigo deze keer gemaakt had. Actrice Alwien Tulner was vooral gecharmeerd van 'The timeless'. "Als mijn partner die voor me zou kopen zou ik wel heel erg blij zijn", zegt de actrice lachend. 'The Timeless', het topstuk van de collectie, is een witgouden ketting bezet met zevenhonderddertig zwarte diamanten.

VJ en beeldend kunstenaar Micha Klein maakte voor de presentatie een korte film, met in de hoofdrollen de sieraden uit de collectie. Hij denkt hij zijn vriendin, actrice Afke Rijenga, zeker wel blij kan maken met een van deze Otazu-ontwerpen. "Elke vrouw houdt van diamanten, toch?", vertelt Klein. Naast Klein kreeg Otazu hulp van nog meer bekende namen. Presentatrice Sylvana Simmons opende het geheel en zanger en acteur Bastiaan Ragas verzorgde een optreden.

'Timeless' ligt niet in de winkels. Het is een uiterst exclusieve collectie, van elk sieraad wordt slechts één exemplaar gemaakt. Otazu en Gassan omschrijven de collectie, met een totale waarde van rond de één miljoen euro, als 'Haute joaillerie', de haute couture onder de sieraden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen