Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De Vliegende Panters zijn niet tijdelijk

Shownieuws

De Vliegende Panters dachten dat hun cabaretgroep 'een tijdelijk ding' zou zijn. Maar ze vierden dit jaar zijn tienjarig bestaan.

De Vliegende Panters dachten dat hun cabaretgroep 'een tijdelijk ding' zou zijn, maar het trio vierde dit jaar zijn tienjarig bestaan. De groep bestaat uit Rutger Bekker, Remko Vrijdag en Diederik Ebbinge. Het toeren met de groep leek ze een 'goede manier om aan het vak te wennen', en te onderzoeken of het zou bevallen. Maar inmiddels maakten De Vliegende Panters drie avondvullende cabaretvoorstellingen.

Zaterdag gaat de tweede reeks van de televisieserie 'Daar vliegende panters' van start, met wekelijks terugkerende onderwerpen. Zo kruipen de drie in de huid van nederhop-formatie V*M*B*O en spelen ze drie backpackers die Thailand onveilig maken.

Ook zien we het trio als drie moderne vaders onder het juk van hun overheersende vrouwen. "Het zijn een beetje types van onze eigen leeftijd", zegt Ebbinge in een interview met Vara tv-magazine. "Ik ben altijd maar om me heen aan het kijken, en doe een hoop ergernis op. Ik denk dat ik het kan zien, hoe mensen onbewust in patronen vastzitten. Ik probeer mezelf steeds af te checken, en met een 'helikopterview' kritisch naar mijn eigen leven te kijken. Maar velen, tja het klinkt misschien blasé, hebben die 'helikopterview' niet."

Naast successen met hun cabaretvoorstellingen en de televisieserie scoorden De Vliegende Panters ook een top tien-hit met het nummer 'Kassameisjes'. 'Daar vliegende panters' is vanaf zaterdag negen weken lang om 22.30 uur te zien op Nederland 3.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen