Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Henk Poort gaat schilderen

Shownieuws

Henk Poort gaat de rol van de zestiende-eeuwse schilder Rembrandt van Rijn vertolken in 'Rembrandt de musical'. De regie is in handen van Frank van Laecke.

Acteur Henk Poort gaat de rol van de zestiende-eeuwse schilder Rembrandt van Rijn vertolken in 'Rembrandt de musical'. De regie van de musical is in handen van Frank van Laecke. 'Rembrandt de musical' is vanaf 15 juli, de vierhonderdste geboortedag van de schilder, te zien in Carré in Amsterdam.

Poort zong als bariton in meerdere operahuizen in Europa en speelde eerder hoofdrollen in musicals als 'The phantom of the opera' en 'Les misérables'. Ook maakte hij verschillende cd's, solo en met 'De drie baritons'. "Bijna alle sterren uit de Nederlandse musicalwereld deden auditie voor deze felbegeerde rol van Rembrandt, maar met Henk Poort hebben wij de perfecte Rembrandt gevonden", verklaart producente Monica Strotmann.

De musical gaat over de zware strijd die Rembrandt moet leveren om te overleven. Eens was de schilder de koning van de Amsterdamse schilderselite, maar omdat zijn werk niet meer in de mode zou zijn wordt hij een uitgestotene, gehaat en beschimpt door collega's. Rembrandt schilderde onder meer 'De nachtwacht', 'Het Joodse bruidje' en 'De staalmeesters'. De schilder overleed in 1669 in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen