Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tineke Schouten voorbeeld voor Karin Bloemen

Shownieuws

Tineke Schouten is een 'groot voorbeeld' geweest voor de carrière van Karin Bloemen. Dit zegt ze tijdens de presentatie van de jubileum dvd-box van Schouten.

Cabaretière Tineke Schouten is een 'groot voorbeeld' geweest voor de carrière van Karin Bloemen. "Van haar heb ik geleerd om mijzelf te transformeren in een typetje en het durven lelijk te zijn op toneel", vertelt Karin Bloemen tijdens de presentatie van de jubileum dvd-box 'Tineke Schouten- Hoogtepunten uit 25 jaar theater en televisie.

Bloemen heeft vrijdagavond in het Amsterdamse theater Carré het eerste exemplaar van de dvd-box aan Schouten overhandigd. Karin beschouwt het als een 'grote eer' dat juist zij het eerste exemplaar mocht overhandigen. Haar bewondering voor Tineke begon rond haar studietijd. "In de tijd dat ik op de Kleinkunstacademie zat heb ik haar eerste show op plaat gekocht. Ik vond het knap hoe ze al die stemmetjes deed zoals 'Meneer Eddieeee'", legt Karin uit.

In haar nieuwe theatershow 'Spiksplinternieuw', waarmee zij de afgelopen dagen twaalf uitverkochte voorstellingen in theater Carré gaf, persifleert Tineke naast Prinses Maxima, Brigitte Kaandorp en Marianne Weber ook Karin Bloemen. Karin ziet er de humor wel van in. "Ik heb nog nooit zo hard om mijzelf gelachen", zegt Karin.

Op de jubileum dvd-box zijn haar meest bekende en succesvolle typetjes met de leukste conferences en liedjes bijeengebracht. Tineke kan zich haar eerste avond, 25 jaar geleden in het Jacobi Theater in Utrecht, nog 'heel goed' herinneren. "Ik was na afloop van de allereerste avond verbaasd dat het publiek om mij gelachen had", vertelt Tineke. "Hoe kon men dat Utrechtse meisje, dat overdag gewoon werkzaam was als receptioniste bij een autobedrijf nou grappig vinden? Ik kon dat eerste succes maar moeilijk begrijpen."

De 51-jarige cabaretière tekende twee weken geleden een contract met televisiezender SBS 6. De zender laat dit jaar nog in de vierdelige serie '25 jaar Tineke Schouten' hoogtepunten zien uit de afgelopen 25 jaar theater en televisie. De zender gaat in 2006 een show speciaal rondom de cabaretière maken en in 2007 zendt SBS een registratie van haar huidige show 'Spiksplinternieuw' uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen