Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Armin van Buuren gaat voor groots

Shownieuws

Hij is 4 uur per dag kwijt met de voorbereidingen, maar DJ Van Buuren wil tijdens 'Armin Only - The next level' groots uitpakken.

Hij is zo'n vier uur per dag kwijt met de voorbereidingen, maar dj Armin van Buuren weet het zeker: hij gaat zaterdag tijdens 'Armin Only - The next level' in Ahoy' groots uitpakken. "Het is hoog gegrepen, maar ik wil dat dit de tofste dj-set ooit in Nederland wordt", vertelt hij in een interview met Novum Nieuws. Om dit te bereiken wordt onder meer het grote zeilschip uit de 17e eeuw dat tijdens Dance Valley het podium sierde, naar Rotterdam overgebracht. "En dat is nog lang niet alles", lacht de dj geheimzinnig.

Speciaal voor deze gelegenheid maken zaterdag verschillende artiesten maken hun opwachting tijdens de show. Deze is een concept dat is afgeleid van de Armin Only-avonden die Van Buuren zes jaar geleden begon. Tijdens de clubavonden staat Van Buuren voor zo'n 2500 mensen te draaien. 'The next level' moet dit idee naar een hoger niveau tillen, zegt Armin. "Maar de intieme clubsfeer wordt behouden, zelfs met de twaalfduizend mensen die in Ahoy' passen."

Verschillende producers hebben 'hele goeie' nummers gemaakt die nergens anders zijn gedraaid, stelt Van Buuren. Hij beslist zelf over het decor en de acts.

Op de vraag hoe hij zich op de avond voorbereidt, grapt Van Buuren: "Ik rij eerst naar Tibet en ga daar een uur op de top van een berg zitten mediteren. Nee hoor, ik moet gewoon mijn huiswerk goed doen. Veel nieuwe nummers maken en goed bekijken welke platen hot zijn en welke niet."

Angst voor dj-kwaaltjes, zoals kramp in de handen of gebrek aan inspiratie, heeft Armin niet. "Welnee, van het idee dat ik die avond negen uur moet draaien moet ik alleen maar glimlachen. Als je voor tienduizend uitzinnige mensen staat, dan worden negen uur negen minuten. Dat kan ik je verzekeren."

'Armin Only - The next level' begint zaterdag om 22.00 uur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen