Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britse fotograaf Lord Lichfield (66) overleden

Shownieuws

De Britse fotograaf Lord Lichfield, een neef van koningin Elizabeth II, is vrijdag op 66-jarige leeftijd overleden. Twee dagen eerder kreeg hij een beroerte.

De Britse fotograaf Lord Lichfield, een neef van koningin Elizabeth II, is vrijdag op 66-jarige leeftijd overleden, twee dagen nadat hij was getroffen door een beroerte.

Lichfield was een van de bekendste fotografen van Groot-Brittannië. Hij portretteerde vaak leden van de koninklijke familie en maakte in 1981 de trouwreportage voor Charles en Diana, maar hij had ook beroemdheden als Michael Caine, Mick Jagger, Roman Polanski en David Hockney voor zijn lens. Vorige maand maakte hij nog een serie foto's van oud-premier Margaret Thatcher, ter gelegenheid van haar 80ste verjaardag. Zijn grootste roem vergaarde hij met de foto's van beroemdheden waarmee hij in de jaren '60 er in slaagde de geest van 'Swinging London' vast te leggen.

"We gedroegen ons behoorlijk slecht, maar het was niet zozeer een immorele, als wel een amorele tijd", zei hij eens. "Ik dronk te veel, dat deden we allemaal, rookte wel eens een joint en bezag de wereld aan de arm van een mooi meisje, op andermans kosten."

Lichfield portretteerde ook de hertog en hertogin van Windsor, oud-koning Edward VIII en Wallis Simpson. Om hen aan het lachen te krijgen, wat ze uit zichzelf niet deden, liet Lichfield zich van zijn stoel vallen.

Lichfield, die werd geboren als Thomas Patrick John Anson, was de zoon van burggraaf Anson en de Deense prinses Anne, een nicht van de in 2002 overleden Queen Mother. Het koninklijk paleis liet weten dat de koningin diep bedroefd is om de dood van haar neef.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen