Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ex-Beatle leest voor op basisschool

Shownieuws

Paul McCartney heeft donderdag op een basisschool in Los Angeles voorgelezen uit zijn kinderboek. De reacties van de kinderen op het verhaal waren gemengd.

Paul McCartney heeft donderdag op een basisschool in Los Angeles voorgelezen uit zijn kinderboek. De reacties van de kinderen op het verhaal waren gemengd. Paul McCartney, beaamt dat het verhaal niet geschikt is voor alle leeftijden. Hij vindt zijn jongste dochter, de 2-jaar oude Beatrice, nog niet oud genoeg voor het verhaal. De peuter houdt wel van de tekeningen in het boek.

De hoofdrol in 'High in the clouds' is weggelegd voor een eekhoorn met de naam Wirral, naar de woonplaats van de Brit. Het verhaal begint met de dood van moeder-eekhoorn. Dit gebeurt door toedoen van natuurbarbaren. Wirral gaat daarna op zoek naar het beloofde land voor dieren: Animalia.

De oud-Beatle heeft als co-auteur het verhaal bedacht. Inspiratie haalde McCartney uit de samenwerking van tien jaar geleden met een illustrator. De twee werkten toen samen aan een korte animatie-clip.

In Nederland is het boek, dat nog niet is vertaald, uitsluitend verkrijgbaar bij boekhandels voor Engelstalige literatuur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen