Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kraaykamp Jr: Dik Trom leuker dan Pietje Bell

Shownieuws

Johnny Kraaykamp Jr vond Dik Trom vroeger leuker dan Pietje Bell. Dat zei hij woensdag na afloop van de première van de musical over het Rotterdamse jochie.

Kraaykamp Jr: Dik Trom leuker dan Pietje Bell

Johnny Kraaykamp Jr vond Dik Trom vroeger leuker dan Pietje Bell. Dat zei hij woensdag na afloop van de première van de musical over het Rotterdamse straatjochie in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Voor zijn rol in de musical als de verzuurde drogist Geelman heeft hij goed gekeken naar komieken uit vervlogen tijden. "Na het lezen van het tekstboek heb ik mij laten inspireren door oude gekke komieken als Louis de Funès."

De 51-jarige Kraaykamp herkent de streken van het straatschoffie van vroeger. "Ik heb ooit alle landkaarten langzaam het leslokaal in laten rollen, tot ergernis van de leraren", zegt de acteur. "En ik ben ook eens in de gordijnen geklommen. Ik wilde liever de mensen aan het lachen maken. Maar ik was wel lief ook."

Over de premièrevoorstelling was Kraaykamp 'tevreden'. "Ik vind het leuk dat het goed is gegaan", zegt de acteur. "Iedereen was heel scherp en energiek." István Hitzelberger, die de rol vertolkt van de vader van Pietje Bell, heeft genoten. "Er zaten veel volwassenen in de zaal vanavond en die reageren op hele andere dingen dan kinderen", legt hij uit. "Dat is heel leuk om te zien, ik heb veel plezier gehad."

De musical Pietje Bell gaat over het baldadige straatjochie uit de boeken van Chris van Abcoude. Hij komt uit een arm gezin in het Rotterdam van de jaren '30. Hij weigert zich aan te passen aan de wereld van volwassenen. Keer op keer maakt hij de buurt onveilig met zijn kwajongensstreken, die steeds verkeerd uitpakken. De muziek in de musical is gecomponeerd door Ruud Bos.

De overige rollen in de musical worden gespeeld door Eric Beekes (tante Cato), Kiki Classen (moeder Bell), Brigitte Nijman (Martha Bell) en Arie Cupé (Jozef Geelman). Voor de rollen van Pietje Bell, Sproet, Engeltje en Peentje zijn uit honderden kandidaten 24 jonge talenten geselecteerd die bij tourbeurt de kinderrollen voor hun rekening nemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen