Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Koos Alberts neemt heft in eigen handen

Shownieuws

Koos Alberts neemt met zijn nieuwe cd 'Net als vroeger' het heft in eigen handen. Hij bracht de cd uit in samenwerking met het kleine label Studio One Records

Koos Alberts neemt heft in eigen handen

Levensliedzanger Koos Alberts neemt met zijn nieuwe cd 'Net als vroeger' het heft in eigen handen. Dit keer maakte hij niet de keuze voor een groot platenlabel, maar bracht hij zijn album uit in samenwerking met het kleine label Studio One Records. "De cd is bij mij thuis opgenomen in mijn eigen studio. En nu hebben we alles zelf in handen", zegt de Amsterdamse zanger tegen Novum Nieuws.

Op het nieuwe album dit keer geen medleys van bekende hits, maar veertien nieuwe nummers, geschreven door Koos zelf, Henny Thijssen en Bart van der Post. Met Van der Post keert Koos terug naar de basis van zijn succes. Bart was in 1983 ook verantwoordelijk voor de debuutsingle 'Ik verscheurde je foto'. Bart en Henny namen de productie in handen van het nieuwste album van de 58-jarige zanger uit de Jordaan.

Het album van Koos werd woensdagavond gepresenteerd in een restaurant in Bussum. Tegelijk werd ook het nieuwe album 'De mooiste' van de 15-jarige Thomas Berge gedoopt. Volgens Thomas is zijn nieuwe cd anders dan de vorige drie albums die hij maakte. "Mijn stem klinkt veel lager, omdat ik de baard in de keel heb gekregen", legt hij uit. "Daarnaast klinkt het album heel erg Spaans door veel invloeden uit de Spaanse muziek." Ook is aan de cd een gratis dvd toegevoegd, met een aan de Spaanse Costa Brava opgenomen special.

Op het album van Thomas staan twee nummers met pianist Cor Bakker. Berge en Bakker ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens een tv-show van Paul de Leeuw, maar de show verliep niet vlekkeloos. "Er gebeurde iets rampzaligs. Door een technische storing klonk Thomas heel 'blotebillerig'", zegt Cor. "Ook al was het niet mijn verantwoordelijkheid, ik vond het toch heel lullig. Toen ik later gebeld werd door zijn manager of ik een aantal nummers wilde spelen op het nieuwe album van Thomas, kon ik het voor mijn gevoel een beetje goedmaken." Bakker is vooral gecharmeerd van het liedje 'Kleine vriend', dat hij met Thomas opnam. "Dat liedje gaat over zijn overleden hondje en het is een heel klein charmant liedje geworden."

Koos Alberts vindt de jonge Thomas 'een talentje'. Hij zegt niet echt iets van zichzelf terug te zien in Thomas. "Nee, hij doet me niet aan mijzelf denken. Eerder aan Heintje", zegt Koos. Het nieuwe album van Koos Alberts en de cd van Thomas Berge liggen vanaf donderdag in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen