Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Within Temptation verenigt muzieksoorten

Shownieuws

Zangeres Sharon den Adel van gothicband Within Temptation wil op het nieuwe album van de band verschillende muziekgenres verenigen. "Ik kijk wat ik kan mengen."

Within Temptation verenigt muzieksoorten

Zangeres Sharon den Adel van gothicband Within Temptation wil op het nieuwe album van de band verschillende muziekgenres verenigen. "Ik wil een andere invulling aan mijn stem geven", vertelt Sharon aan het blad Cosmopolitan. "Ik ga verschillende muziekgenres beluisteren om te kijken wat ik kan mengen in onze muziek."

Het nieuwe album wordt de vierde cd van de band, die de 31-jarige Sharon in 1996 oprichtte met haar partner, gitarist Robert Westerhold. De grote doorbraak voor Within Temptation kwam in 2002 met de hit 'Ice queen' van het tweede album 'Mother earth'. Het laatste album 'The silent force' is van vorig jaar.

Sharon ziet het als een uitdaging om bij ieder album een nieuw kledingbeeld van zichzelf neer te zetten. "Ik heb meer mogelijkheden gekregen en ik kan mijn ideeën bij ontwerpers aandragen. Voor inspiratie kijk ik naar Alexander McQueen en Chinese ontwerpen", zegt de zangeres. "Via een vriend heeft Jean Paul Gaultier sieraden aan me geschonken. Die draag ik bij optredens."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen