Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cadeau Monroe aan JFK brengt 100 duizend euro op

Shownieuws

Een horloge dat Marilyn Monroe in 1962 cadeau gaf aan de Amerikaanse president John F. Kennedy, heeft op een veiling 100 duizend euro opgebracht.

Cadeau Monroe aan JFK brengt 100 duizend euro op

Een horloge dat Marilyn Monroe in 1962 cadeau gaf aan de Amerikaanse president John F. Kennedy heeft dinsdag op een veiling in de Verenigde Staten iets meer dan 100 duizend euro opgebracht. Het gaat om een gouden Rolex, die Monroe cadeau deed ter gelegenheid van de 45e verjaardag van de president.

Het geschenk is nooit officieel door Kennedy aangenomen. Hij gaf zijn persoonlijke assistent Kenneth O'Donnell opdracht het uurwerk te laten verdwijnen.

Het horloge, waarvan de koper onbekend wenst te blijven, is versierd met de inscriptie 'Jack, with love as always from Marilyn May 29th 1962' ('Jack, met liefs als altijd van Marilyn, 29 mei 1962'). Het sieraad ging vergezeld van een liefdesgedicht van de actrice aan de toenmalige president. Monroe had naar verluidt verhoudingen met zowel president Kennedy als diens broer Robert F. Kennedy.

Op het verjaardagsfeestje van Kennedy op 29 mei 1962 in Madison Square Garden in New York zong Monroe ook op sensuele wijze een verjaardagsliedje voor Kennedy, een wereldberoemde en op film vastgelegde ode aan de president. De actrice overleed ruim twee maanden later op 36-jarige leeftijd aan een overdosis slaapmiddelen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen